Turecké jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 60 g Strouhanka
  • 150 g Jogurt bílý
  • 4 krajíc Chléb Pita
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Máta
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Kurkuma
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 96.1 mg
  • Draslík 609.9 mg
  • Vláknina 4024.3 mg
  • Vitamín A 4024.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mleté jehněčí maso s prolisovaným česnekem, strouhankou, nasekaným koriandrem, 1 lžící jogurtu, kmínem, paprikou, kari kořením, rajčatovým protlakem, skořicí, kurkumou a solí. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme nižší placičky, které po každé straně opékáme 3-4 minuty pod horkým grilem.

  • 3

    Podáváme v pita chlebu, doplníme omytou, na kolečka nakrájenou okurkou, jogurtem a ozdobíme snítkou máty.

Komentáře k receptu