Papriky plněné mletým kuřecím masem
Suroviny
- 200 g Rýže dušená
 - 700 g Mleté kuřecí maso
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Nové koření celé
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 12 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 628 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 146.4 mg
 - Draslík 748.1 mg
 - Vláknina 3527.7 mg
 - Vitamín A 3527.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 140.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse promícháme vařenou nebo dušenou rýži s mletým kuřecím masem, oloupanou, jemně nasekanou cibulí, solí a pepřem.
 - 
                                2
Papriky omyjeme, u stopky seřízneme a jádřinec vyjmeme. Lusky naplníme připravenou směsí, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby hladina sahala do 3/4 paprik. Přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření a zvolna dusíme 2 hodiny.
 - 
                                3
Na rozehřátém másle zpěníme mletou papriku a vmícháme k paprikám.
 - 
                                4
Omáčku zjemníme rozšlehaným vejcem a přelijeme přes papriky na talířích. Ozdobíme nasekanou petrželkou.