Fusilli s plody moře
Suroviny
- 250 g Majonéza
 - 400 g Těstoviny Fusilli
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 4 ks Ředkvička
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 4 l Voda pitná
 - 1 kg Mořské plody mix
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Estragon
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1005 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 562 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 296.2 mg
 - Vláknina 9180 mg
 - Vitamín A 9180 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 7.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fusilli uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Poté je vložíme do velké mísy a promícháme s 1-2 lžícemi majonézy. Těstoviny necháme za občasného promíchání vychladnout na pokojovou teplotu.
 - 
                                2
Petrželku a estragon opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. V misce smícháme estragon, petrželku, cayenský pepř, citronovou šťávu, zbytek majonézy a vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Očistíme a omyjeme ředkvičky a nakrájíme je na tenké plátky. Omyjeme papriku a nakrájíme ji na tenké nudličky.
 - 
                                4
Vařené mořské plody pokrájíme na menší kousky. Ředkvičky, papriku a pokrájené mořské plody přidáme k těstovinám, dochutíme solí, pepřem a promícháme. Vmícháme majonézu s estragonem, přikryjeme utěrkou a necháme v chladu odležet. Pokud je salát příliš suchý, můžeme do něj podle chuti ještě přimíchat citronovou šťávu nebo majonézu.