Hovězí okurkový guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 3335 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 108.8 mg
 - Draslík 157.8 mg
 - Vláknina 7897.2 mg
 - Vitamín A 7897.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Okurky nakrájíme na malé kousky. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit.
 - 
                                3
Po 15 minutách přidáme nakrájené okurky, vše promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
 - 
                                4
V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu. Směs promícháme a necháme dusit, dokud maso není zcela měkké.