Klasické bramboráky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 98 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 66.3 mg
 - Draslík 815.2 mg
 - Vláknina 9644.9 mg
 - Vitamín A 9644.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastruháme na středně hruhém struhadle. Scedíme z nich vodu, přidáme mléko, mouku, vejce, prolisovaný česnek se solí, opepříme a dochutíme majoránkou. Vše dobře promícháme, těsto musí být polotuhé. Podle potřeby zředíme mlékem nebo zahustíme moukou.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, vlijeme na něj těsto a bramboráky po obou stranách pečeme dozlatova.
 - 
                                3
Podáváme teplé.