Pikantní rajčata - pomalu pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 593.7 mg
 - Vláknina 6000 mg
 - Vitamín A 6000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme si 4-5 stroužků česneku, pokrájíme velmi drobně a dáme do misky. Přidáme olivový olej (asi 30-35ml), sůl, cukr podle kyselosti rajčat, čerstvě pomletý pepř a sušené bylinky: bazalku, tymián a oregano. Směs dobře promícháme.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 110°C. Omytá a zralá rajčata (střední velikosti) rozkrojíme na poloviny. Plech vytřeme olivovým olejem (15ml) a na něj poskládáme rajčata řezem navrch a každý řez potřeme připravenou bylinnou směsí. Rajčata budeme péct velmi pomalu přibližně 120-150 minut.
 - 
                                3
Upečená zcvrknutá rajčata budou pikantní a šťavnatá.