Křehká kolečka s kořeněnou náplní
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 300 g Čokoláda hořká
 - 300 g Smetana sladká
 - 50 g Cukr moučkový
 - 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Anýz mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 51.4 mg
 - Draslík 179.6 mg
 - Vláknina 5388.3 mg
 - Vitamín A 5388.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pracovní ploše rychle zpracujeme mouku se žloutkem, cukrem, solí a změklým máslem. Vzniklé těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
 - 
                                2
Na pomoučněné pracovní ploše těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj 80 malých koleček.
 - 
                                3
Kolečka urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut.
 - 
                                4
V hrnku za stálého míchání přivedeme smetanu téměř k varu. Odstavíme z plotny, přidáme nastrouhanou čokoládu a necháme 1 minutu stát. Potom mícháme, až se čokoláda zcela rozpustí. Do krému nakonec vmícháme koření.
 - 
                                5
Placičky po vychladnutí spojujeme kořeněným krémem a na povrchu posypeme kakaem.