Slepované perníčky
Suroviny
- 200 g Cukr třtinový
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Pistácie
 - 20 g Mandle
 - 50 g Marcipánová hmota surová
 - 100 g Marmeláda rybízová
 - 1 kávová lžička Koření perníkové
 - 2 kávová lžička Soda jedlá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 56.3 mg
 - Draslík 85.4 mg
 - Vláknina 4066 mg
 - Vitamín A 4066 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V horké vodní lázni šleháme cukr, máslo, vejce, med, rum a perníkové koření. Odstavíme z plotny, přimícháme jedlou sodu a zapracujeme mouku se špetkou soli. Vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme různé tvary (každý tvar v sudém počtu - perníčky budeme slepovat k sobě.)
 - 
                                3
Perníčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 12-15 minut dozlatova.
 - 
                                4
Nesolené pistácie oloupeme, loupané mandle nasekáme a marcipán rozválíme. Z marcipánu vykrájíme malé ozdoby různých tvarů.
 - 
                                5
Vychladlé perníčky spojíme marmeládou a bílkem na ně přilepíme pistácie, mandle a ozdoby z marcipánu.