Tarhoňa s houbami
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 300 g Houby čerstvé
 - 250 g Tarhoňa
 - 500 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Paprika mletá uzená
 - 2 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 polévková lžíce Libeček
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 0.5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4928 kcal
 - Sacharidy 769 g
 - Tuky 121 g
 - Sodík 25334 mg
 - Bílkoviny 122 g
 - Uhlovodany 769 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 708.8 mg
 - Vláknina 255540 mg
 - Vitamín A 255540 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka, slaninu nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, libeček opláchneme a nasekáme nahrubo. Majoránu obereme na lístky.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji zpěníme šalotku se slaninou, poté vsypeme houby, osolíme a opepříme. Dusíme na mírném plameni. Asi po 10 minutách přisypeme tarhoňu, lehce osmažíme, zaprášíme paprikou, zalijeme vodou, aby byla tarhoňa potopená, vmícháme libeček a ještě asi 8 -10 minut dusíme. Poté necháme tarhoňu několik minut dojít.
 - 
                                3
Tarhoňu podáváme posypanou lístky čerstvé majoránky.