Sváteční uzená pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 dl Víno červené
  • 1 kg Uzená vepřová krkovička
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1440 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 203 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 134.4 mg
  • Draslík 435.3 mg
  • Vláknina 7461.2 mg
  • Vitamín A 7461.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky tak, aby nám zůstal kus v celku.

  • 2

    Hovězí maso nakrájíme na tenké řízky, protkneme jej slaninou a vkládáme je vždy mezi 2 uzené kotlety. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.

  • 3

    Potom zavážeme a ztáhneme celý kus nití.

  • 4

    Rozpálíme si tuk v pekáčku, vložíme do něj připravené plátky zeleniny, svázaný kus masa, okořeníme a pečeme.

  • 5

    Po upečení maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme ji horkou vodou a vínem, krátce povaříme a přecedíme na maso.

Komentáře k receptu