Lívance s ovocem
Suroviny
- 20 g Jablka
- 20 g Jahody zahradní
- 20 g Kompot hruškový
- 20 g Kompot jablečný
- 20 g Kompot mandarinkový
- 20 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 400 g Mouka špaldová
- 300 g Jogurt bílý
- 40 g Arašídy loupané pražené solené
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 l Mléko polotučné
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 11 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 90.1 mg
- Draslík 260.5 mg
- Vláknina 622 mg
- Vitamín A 622 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těsto: do misky vylijeme mléko, rozklepneme celé vejce, vysypeme cukr, vanilkový cukr, přisypeme mouku s kypřícím práškem, metličkou dobře rozšleháme. 
- 
                                2Pánev na pečení lívanců potřeme olejem, zahřejeme, lžíci překládáme těsto z misky na pánev a z obou stran opečeme. Růžově opečené lívance skládáme hned na mělký talíř a přidáme ovocný salát, který posypeme arašídy. 
- 
                                3Salát: hrušky, jablka, mandarinky, jahody nakrájíme na malé kostky do misky, zalijeme jogurtem a zamícháme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        