Kaviárové palačinky
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Kaviár
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 dl Mléko plnotučné
- 4 polévková lžíce Minerální voda perlivá
- 0.04 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 13 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 150.6 mg
- Draslík 89.5 mg
- Vláknina 3988 mg
- Vitamín A 3988 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 163.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme kopr, drobné lístky odložíme na ozdobu. Chemicky neošetřený citron nakrájíme na plátky, které rozkrájíme na trojúhelníčky. 
- 
                                2Do mísy dáme mouku, vejce, špetku soli, 2 lžičky cukru, mléko, 1 lžíci rozpuštěného másla a minerální vodu. Vše dohladka tyčovým mixérem rozmixujeme. 
- 
                                3Na pánvi si rozehřejeme máslo s olejem (musí mít správnou teplotu, ale nesmí se z něj kouřit), a malou naběračkou vlijeme těsto na pánev. Pohybem pánve necháme těsto roztéct, těsto by mělo být co nejtenčí. Smažíme z obou stran dozlatova. 
- 
                                4Teplé palačinky složíme do trojúhelníčků, ozdobně je položíme na talíř, střídavě ozdobíme červeným a černým kaviárem, snítkou kopru a do středu položíme nakrájené plátky citronů. 
- 
                                5Palačinky servírujeme teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        