Opilé hrušky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 0 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 184.2 mg
- Vláknina 9360 mg
- Vitamín A 9360 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plátky želatiny dáme do kastrůlku se studenou vodou, aby změkla. Měkkou želatinu vymačkáme, s horkou vodou rozpustíme a přilijeme víno. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, zamícháme. Zatím necháme stranou. 
- 
                                2Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půlky a za pomoci lžíce opatrně vykrojíme jadřince. Připravené hrušky rozdělíme na dezertní talíře, zalijeme připravenou želatinou a odložíme do lednice vychladnout a ztuhnout. 
- 
                                3Podáváme jako studený dezert. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        