Sladké suflé s kdoulovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 33 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 286.3 mg
- Draslík 136.6 mg
- Vláknina 4282 mg
- Vitamín A 4282 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 345.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky v misce spolu s cukrem ručním šlehačem vyšleháme na hustou pěnu. Přilijeme mléko, vanilkový cukr a za stálého šlehání všleháme postupně mouku. V mikrovlnné troubě ve vhodné nádobce rozpustíme 70 g másla, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny a nakonec opatrně přimícháme také rozpuštěné máslo. 
- 
                                2Pečicí formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, do poloviny je naplníme připravenou směsí. Naskládáme formičky do studené trouby, zapneme na 180 stupňů a pečeme přibližně 55-60 minut. 
- 
                                3Příprava kdoulové omáčky: kdoule rozřízneme, vybereme jádřince a vložíme do kastrůlku. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a nakonec vlijeme víno. Stálým mícháním chvilku dusíme, přivedeme k varu. Stáhneme z ohně a propasírujeme. Ještě teplou omáčku podle vlastní chutě dochutíme cukrem. 
- 
                                4Upečené suflé vyklopíme do středu teplého talíře, okolo polijeme kdoulovou omáčkou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        