Švábská jablková bublanina
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 14 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 191.4 mg
- Vláknina 4161.6 mg
- Vitamín A 4161.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince, do klenby uděláme nožem zářezy a pokapeme citronovou šťávou. 
- 
                                2Troubu předehřejeme na 200C. 
- 
                                3Z vajec a cukru ušleháme hustou pěnu, přišleháme máslo a poté vmícháme mouku, kypřicí prášek a špetku soli. 
- 
                                4Rozvírací koláčovou formu vymažeme máslem, vlijeme do ní těsto a na něj naskládáme jablka klenbou nahoru. Zlehka je do těsta zatlačíme. Pečeme 50minut. Ještě horkou bublaninu potřeme meruňkovým džemem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        