Zapečená rebarbora s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Reveň (Rebarbora)
  • 200 g Cukr vanilka
  • 20 g Zázvor mletý
  • 200 g Mascarpone
  • 20 g Citronová kůra
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Ořechy lískové
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Ovesné vločky
  • 1 g Muškátový oříšek
  • 40 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 639.9 mg
  • Vláknina 12759.3 mg
  • Vitamín A 12759.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 5cm dlouhé kousky. Vložíme do rendlíku, smícháme s vanilkovým cukrem a máslem, zalijeme vodou a zahříváme asi 5 minut. Opatrně promícháváme, aby si rebarbora zachovala tvar. Nakonec vmícháme mletý zázvor a odstavíme.

  • 2

    V míse vypracujeme z mouky a másla drobenku, vmícháme cukr, muškátový oříšek, ovesné vločky a nadrcené lískové ořechy.

  • 3

    Do máslem vymazaného pekáče rozložíme rebarborovou směs, bohatě posypeme drobenkou s oříšky a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 25 minut.

  • 4

    Po vytažení z trouby necháme dezert 10 minut odpočinout a zatím vyšleháme mascarpone s citronovou kůrou. Podáváme porci dezertu ozdobenou kopečkem mascarpone.

Komentáře k receptu