Jablkové růžičky

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5 porcí

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 3 ks Jablka
  • 1 balení Skořicový cukr
  • 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 128.5 mg
  • Vláknina 7520 mg
  • Vitamín A 7520 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na 2mm tenké plátky.

  • 2

    Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na proužky silné 5cm. Polovinu proužků podélně potřeme marmeládou a posypeme skořicovým cukrem. Na proužky položíme plátky jablek a překryjeme je zbylými proužky těsta. Těsto potom z jedné strany zavineme tak, aby vznikl košíček, ze kterého přečnívají ven plátky jablek.

  • 3

    Růžičky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova.

  • 4

    Upečené růžičky posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • bruschetta
  • 16.01.2017 19:31:33

To je dobrá vychytávka

Odpovědět
  • nancy
  • 16.01.2017 19:13:46

Já to dělám tak, že naleji do misky vodu do které jsem vymačkala šťávu z poloviny citronu a dám do toho nakrájená jablka. Misku s jablky dám do mikrovlnky na 5 minut, vyleju vodu a plátky jablek osuším. Jablka změknou a jdou dobře točit. Sice je nemám také perfektní, ale podstatně to usnadní práci.

Odpovědět
  • bruschetta
  • 30.10.2016 15:23:42

Jablečné růžičky už jsem pekla. Asi mám nešikovné ruce. Syrové plátky jablek jsou totiž tvrdé a jdou špatně zatočit, takže hezké byly po upečení jen některé náhodné růžičky a to je škoda. Já jsem kdysi jablečné plátky mírně povařila a tím šlo těsto zatočit moc dobře. Všechny růžičky pak byly hezké. Ale jak píšu, může to být rukama :)

Odpovědět