Jablkové růžičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 128.5 mg
- Vláknina 7520 mg
- Vitamín A 7520 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na 2mm tenké plátky.
-
2
Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na proužky silné 5cm. Polovinu proužků podélně potřeme marmeládou a posypeme skořicovým cukrem. Na proužky položíme plátky jablek a překryjeme je zbylými proužky těsta. Těsto potom z jedné strany zavineme tak, aby vznikl košíček, ze kterého přečnívají ven plátky jablek.
-
3
Růžičky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova.
-
4
Upečené růžičky posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
- nancy
- 16.01.2017 19:13:46
Já to dělám tak, že naleji do misky vodu do které jsem vymačkala šťávu z poloviny citronu a dám do toho nakrájená jablka. Misku s jablky dám do mikrovlnky na 5 minut, vyleju vodu a plátky jablek osuším. Jablka změknou a jdou dobře točit. Sice je nemám také perfektní, ale podstatně to usnadní práci.
Odpovědět- bruschetta
- 30.10.2016 15:23:42
Jablečné růžičky už jsem pekla. Asi mám nešikovné ruce. Syrové plátky jablek jsou totiž tvrdé a jdou špatně zatočit, takže hezké byly po upečení jen některé náhodné růžičky a to je škoda. Já jsem kdysi jablečné plátky mírně povařila a tím šlo těsto zatočit moc dobře. Všechny růžičky pak byly hezké. Ale jak píšu, může to být rukama :)
Odpovědět