Prokládaný ovocný koláč
Suroviny
- 300 g Banány
- 200 g Borůvky
- 70 g Tuk Hera jedlý
- 70 g Cukr krupice
- 150 g Mouka polohrubá
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks sáček prášek do pečiva
- 1 ks tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce moučkový cukr
- 3 polévková lžíce Kokos
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 7 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 52.3 mg
- Draslík 109.3 mg
- Vláknina 2446.7 mg
- Vitamín A 2446.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Změklé máslo utřeme s cukrem a citronovou kůrou do pěny, přidáme žloutky, sůl a vyšleháme do nadýchané hmoty. 
- 
                                2Poté po částech přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr do těsta zlehka vmícháme sníh ušlehaný z vaječných bílků. 
- 
                                3Oloupané banány pokrájíme na malé kousky, pokapeme citronovou šťávou, aby nezčernaly a smícháme s borůvkami a s 3 lžícemi moučkového cukru. 
- 
                                4Do vymazané a vysypané menší formy rozprostřeme dvě třetiny těsta, na něj poklademe polovinu ovocné směsi, kterou překryjeme zbývajícím těstem. Poslední vrstvu tvoří druhá polovina ovocné směsi, kterou můžeme posypat kokosem a zalijeme rozpuštěným máslem. 
- 
                                5Koláč pečeme velmi zvolna při 150 C. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        