Utopenci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1733 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 59 mg
- Draslík 412.5 mg
- Vláknina 3699.5 mg
- Vitamín A 3699.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Točený salám (nebo špekáčky), kyselé okurky a cibuli pokrájíme na středně velké kostičky, promícháme a nasypeme do větší sklenice. 
- 
                                2Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Přilijeme ocet, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, kmín, sůl a povaříme pět minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme salám s cibulí a okurkou, zakryjeme víčkem a dáme do chladu uležet. 
- 
                                3Podáváme s chlebem jako pikantní předkrm nebo jako pochoutku k pivu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        