Citronový sorbet s mascarpone
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 2 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 6.1 mg
- Draslík 50 mg
- Vláknina 1326.7 mg
- Vitamín A 1326.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do rendlíku nalijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme 5 minut. Rendlík odstavíme, necháme částečně vychladnout, přilijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou kůru, mascarpone a důkladně promícháme, až se vše spojí. Směs nalijeme do mělké misky, vložíme do mrazáku a každou půlhodinu promícháme, aby se neoddělovala voda. 
- 
                                2Sorbet podáváme ve zmrzlinových miskách. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        