Osvěžující pomerančový krém
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 16 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 153.3 mg
- Vláknina 2350 mg
- Vitamín A 2350 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pomeranče s citrónem omyjeme a osušíme. Ze 4 pomerančů a z 1/2 citrónu nastrouháme do misky kůru. Pak pomeranče vymačkáme a šťávu přidáme k nastrouhané kůře. Přilijeme 3 lžíce pomerančového likéru a směs promícháme. Zbývající 2 pomeranče rozkrojíme na poloviny a vydlabeme. Vydlabané pomeranče použijeme jako misky. 
- 
                                2Vejce rozklepneme, oddělíme zvlášť žloutky a bílky. V misce vyšleháme žloutky s 93g cukru do pěny, přimícháme Maizenu a nakonec pomerančovou směs. Vše znovu dobře promícháme a nalijeme na pánev. Za stálého míchání směs pomalu vaříme do zhoustnutí. Když na vařečce zůstává takový jemný povrch, je krém dobře uvařený. Pánev s krémem odstavíme z plotny a ještě ho chvilku mícháme. 
- 
                                3Vyšleháme bílky se 7g cukru (jedna polévková lžíce) do tuhého sněhu, který pomalu vmícháme do horkého krému. Krém si z pánve přemístíme do misky, kterou vložíme do větší mísy se studenou vodou. Stále krém mícháme, dokud nevychladne. 
- 
                                4Vyšleháme si smetanu na šlehačku a zlehka ji přimícháme do vychladlého krému. Pomerančovým krémem naplníme vydlabané pomeranče a dáme je vychladit na 3 hodiny do lednice. 
- 
                                5Pomerančový krém podáváme jako dezert. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        