Nejlepší citronová marmeláda
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 182.8 mg
- Vláknina 11750 mg
- Vitamín A 11750 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Citrony ve vlažné vodě pečlivě okartáčujeme, vodu 2 x vyměníme. 
- 
                                2Citrony nakrájíme na tenká kolečka, odstraníme pecky a v 500 ml vody necháme do druhého dne. 
- 
                                3Druhý den vsypeme cukr a na velmi mírném plameni vaříme alespoň 50 minut. Poté rozmixujeme, přivedeme do varu a vmícháme želírovací přípravek smíchaný se lžící cukru. Necháme přejít varem a plníme do skleniček. 
- 
                                4Skleničky na 5 minut obrátíme dnem vzhůru, poté otočíme a necháme vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        