Selátko pečené s pivem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 52 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 30.3 mg
- Draslík 4.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sele očistíme, zbavíme vnitřností a dobře omyjeme. 
- 
                                2Rozpustíme sůl ve vodě a touto vodou celé sele potřeme a necháme hodinu stát. 
- 
                                3Do velkého pekáče vložíme namaštěná dvě dřívka, na ně položíme sele břichem dolů. 
- 
                                4Sele podlijeme horkou vodou - voda by měla být v pekáči asi 1 cm vysoko. 
- 
                                5Sele vložíme s pekáčem do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 220°C. 
- 
                                6Během pečení sele často potíráme pivem, sádlem a výpekem. 
- 
                                7K hotovému selátku podáváme chléb, sladkokyselou okurku nebo kysané zelí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        