Opilé špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Klobása vepřová
  • 150 g Anglická slanina
  • 25 ml Slivovice
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 1066 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 458.6 mg
  • Vláknina 1165 mg
  • Vitamín A 1165 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásu a slaninu nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka a papriku na větší kusy.

  • 2

    Připravíme jehly na špízy, které potřeme trochou oleje. Na jednotlivé jehly střídavě napichujeme klobásu, cibuli, papriku a slaninu. Před grilováním špízy polijeme slivovicí.

  • 3

    Grilujeme 4 minuty, špízy otáčíme.

Komentáře k receptu