Tvarohový koláč s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Hrozinky
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 200 g Cukr krupice
  • 180 g Hera
  • 250 g Mouka pšeničná polohrubá voženílkova
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 353.2 mg
  • Vláknina 5586 mg
  • Vitamín A 5586 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpuštěnou Heru ušleháme s vejci a cukrem do pěny. Přidáme tvaroh, mouku smíchanou s kypřícím práškem. Důkladně vymícháme.

  • 2

    Plech vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme těsto po celé ploše, nasypeme na něj nastrouhaná nebo nakrájená jablka. Posypeme skořicovým cukrem a hrozinkami.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40-45 minut.

Komentáře k receptu