Švábský králičí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 200 g Králičí maso
  • 120 g Mrkev kořen
  • 80 g Okurky nakládané
  • 100 g Salám měkký
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Majonéza
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1349 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 65.8 mg
  • Draslík 346.9 mg
  • Vláknina 4258.5 mg
  • Vitamín A 4258.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Králičí maso nakrájíme na nudličky, osmažíme na oleji a necháme vychladnout.

  • 3

    Mrkev, celer, sýr a okurku nakrájíme na kostičky. Majonézu dochutíme octem, cukrem pepřem a solí. Vše smícháme dohromady a dáme rozležet.

Komentáře k receptu