Sýrové koblihy Vinzel

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 200 g Chléb toastový
  • 50 ml Víno bílé
  • 20 ml Griotka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 117 mg
  • Vláknina 4202 mg
  • Vitamín A 4202 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme nastrouhaný sýr, mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a muškátový oříšek, zalijeme vínem a třešňovicí a vypracujeme do hladkého těsta. Z toastového chleba vykrájíme kolečka o průměru 8 cm, na ně navršíme sýrovou směs a osmažíme v dostatečném množství oleje jako koblihy dozlatova.

  • 2

    Necháme na sítu okapat a horké podáváme.

Komentáře k receptu