Červený čočkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 2 g
- Sodík 815 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 406 mg
- Vláknina 9045 mg
- Vitamín A 9045 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku nasypeme do síta a dobře propláchneme studenou vodou. Nasypeme do hrnce a zalijeme 1dl vývaru a na mírném ohni necháme vařit asi 10 minut. Zbylou tekutinu slijeme a čočku zakryjeme. V míse smícháme ocet s vínem, worcestrem a hořčicí, přidáme najemno nasekanou cibuli, estragon a petrželovou nať a promícháme s ještě teplou čočkou. Dosolíme, opepříme a necháme vychladnout.