Maďarský letní salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Rajčata
  • 150 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
  • 8 g Sůl
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Olivy černé
  • 200 g Paprika červená
  • 200 g Okurka salátová
  • 5 g Pepř bílý
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 901 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 697.7 mg
  • Vláknina 10555 mg
  • Vitamín A 10555 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky podélně rozpůlíme, vyjmeme jádřinec a rozložíme je na plech řezem dolů. Pečeme asi 8 minut, až se na povrchu začnou dělat puchýřky. Do velké mísy vložíme omytá rajčata nakrájená na osminky, cibuli nakrájenou na kolečka a upečené papriky nakrájené na proužky. Salátovou okurku důkladně opereme a i se slupkou nakrájíme na kolečka a přidáme do mísy. Vypeckované olivy rozpůlíme a spolu s nadrobeným ovčím sýrem vmícháme do salátu. Nakonec salát osolíme,opepříme, zakapeme olivovým olejem, promícháme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu