Tuňákový karbanátek s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 3695 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 155.8 mg
 - Draslík 1003.7 mg
 - Vláknina 5361.8 mg
 - Vitamín A 5361.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.2 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvařte doměkka, slijte, dejte do misky a lehce rozmačkejte.
 - 
                                2
Přidejte chleba, vejce, ančovičky, citronovou kůru, česnek, tuňáka, sůl, pepř a petžel, důkladně promíchejte.
 - 
                                3
Ze směsi tvořte kuličky, lehce je splácněte a obalte v opražené strouhance.
 - 
                                4
Karbanátky rozložte na pekáč vyložený pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě 20 minut dozlatova.
 - 
                                5
Podávejte se salátem a plátky citronu.