Makrela s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 490 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 148.2 mg
 - Vláknina 9532.5 mg
 - Vitamín A 9532.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěných a vykuchaných čerstvých makrel odřežeme hlavy a ocasy. Ryby dobře omyjeme a podél páteře makrely rozřízneme na 2 půlky.
 - 
                                2
Vzniknou nám plátky masa - filety.
 - 
                                3
Do pekáče si nalijeme 1,5 dl olivového oleje, na který poskládáme osolené a opepřené filety těsně vedle sebe.
 - 
                                4
Filety mezi sebou proložíme plátky citronu, přilijeme trochu vody (1-2 dl). Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby.
 - 
                                5
Makrely pečeme 30 minut při 190°C.
 - 
                                6