Quiche s kuřecími nudličkami
Suroviny
- 350 g Kuřecí prsa
 - 200 g Listové těsto
 - 55 g Máslo čerstvé
 - 15 g Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Šafrán
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 6 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 460 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 578.2 mg
 - Draslík 565 mg
 - Vláknina 3339 mg
 - Vitamín A 3339 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koláčovou formu o průměru 25 cm pomastíme máslem a vyložíme listovým těstem, které hustě propícháme vidličkou, aby se při pečení nezvedalo. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10 - 15 minut, dokud těsto není skoro upečené, poté vyjmeme z trouby, potřeme rozšlehaným bílkem a dáme znovu krátce zapéci, aby bílek ztuhl.
 - 
                                2
Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, kuřecí maso zlehka naklepeme a pokrájíme na dlouhé nudličky, petrželovou nať i se stonky nasekáme na větší kousky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo, na něm orestujeme cibuli dokud nezesklovatí, potom přidáme citrónovou šťávu, šafrán a krátce povaříme. Vmícháme kuřecí nudličky, za občasného míchání vaříme 5 minut, osolíme, odstavíme z plotny, necháme vychladnout.
 - 
                                4
V misce rozšleháme osolená vejce se zbylým žloutkem, vmícháme skořici, bílý pepř, petržel (několik snítek si ponecháme na ozdobu hotového pokrmu) a vypečenou šťávu z kuřete.
 - 
                                5
Kuřecí nudličky rozprostřeme po vychladlém těstě, vše zalijeme vaječnou směsí.
 - 
                                6
Pečeme v troubě, předehřáté na 160 °C. Po 15 minutách quiche posypeme trochou cukru a pečeme dalších 25 minut, dokud náplň neztuhne. Nesmíme péct příliš dlouho, jinak by vejce ztvrdla. Náplň zhoustne sama, jakmile quiche trochu zchladne.
 - 
                                7
Rozkrájíme na trojúhelníky, ozdobíme zbylou petrželkou, podáváme teplé nebo studené s jakýmkoli zeleninovým či listovým salátem.