Mražené grilované makrely na přímém grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 894 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 564 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 240 mg
 - Draslík 50.4 mg
 - Vláknina 525 mg
 - Vitamín A 525 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mražené vykuchané makrely necháme rozmrazit, pořádně je promyjeme i zevnitř a osušíme je. Pak je pokapeme citrónovou šťávou i zevnitř, necháme je položené na hřbetu minimálně 30 minut.
 - 
                                2
V misce promícháme koření na ryby s olivovým olejem. Mezitím očistíme a na plátky pokrájíme 8-10 stroužků česneku. Makrely znovu omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme je papírovou utěrkou, zevnitř je potřeme olejem, osolíme a vložíme do každé z nich nakrájené plátky česneku. Zvrchu makrely mírně na několika místech na kůži nařízneme do hlouby 1-2mm, potřeme připraveným kořením na ryby z každé strany. Koření štětcem vtlačíme do zářezů. Takto připravené ryby necháme dalších 360-120 marinovat v chladu.
 - 
                                3
Gril připravíme na přímé grilování, ale 1/3 necháme volnou. Makrely poklademe na mřížku, kterou jsme potřeli olejem, kůží nahoru a grilujeme je 6-7 minut podle velikosti. Po 6-7 minutách makrely otočíme kovovými kleštěmi, které též potřeme olejeme a grilujeme je dalších 5-6 minut. V polovině grilování makrely potřeme marinádou z koření.
 - 
                                4
Pokud by se nám zdálo, že makrely nejsou celkem ugrilované, odložíme je na roštu bokem (do bezpečné zóny) a nepřímo je budeme grilovat 1-2 minuty. Dobrou chuť.