Divoká kachna pečená na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 408 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 17.2 mg
 - Draslík 596.7 mg
 - Vláknina 22388.1 mg
 - Vitamín A 22388.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a tymiánem. Prsa a stehna prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v ohnivzdorném pekáči škvaříme spolu s drobně pokrájenou cibulí. Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, podlijeme a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou.
 - 
                                2
Po tři čtvrtě hodině sejmeme poklici a kachnu v troubě dopečeme. Opět poléváme výpekem, a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
 - 
                                3
Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple.
 - 
                                4
Na sporáku šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme. Poté vlijeme horkou vodu, řádně prošleháme a za stálého míchání dobře provaříme.