Fazolová polévka vánoční
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 6 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 577.3 mg
- Vláknina 20122.1 mg
- Vitamín A 20122.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Fazole přebereme, opláchneme, přes noc necháme namočené v l,2 l vody, aby nabobtnaly. Cibuli nakrájíme nadrobno, brokolici rozebereme na menší růžičky, vejce uvaříme natvrdo. 
- 
                                2Fazole vaříme v silnostěnném hrnci bez soli, s kořením, až jsou měkké. 
- 
                                3Zvlášť uvaříme brokolici v 500 ml vody se solí. Když je brokolice měkká, vyjmeme ji z vody (tu odložíme) a ponoříme ji do ledové vody, aby neztratila barvu. Poté necháme brokolici okapat. 
- 
                                4V hlubším rendlíku na oleji necháme zesklovatět cibuli, přimícháme k ní mouku a usmažíme světlou jíšku. Poté do jíšky po částech zašleháme vývar z brokolice, jíšku necháme alespoň deset minut provařit. 
- 
                                5Do uvařených fazolí vmícháme provařenou jíšku, brokolici, osolíme a na talířích zdobíme plátky uvařených vajíček. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        