Bramborové šišky s mákem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 30 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 122.1 mg
- Draslík 864.9 mg
- Vláknina 20480 mg
- Vitamín A 20480 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a umeleme na masovém strojku. 
- 
                                2Na vále z brambor, mouky, vajec a soli vypracujeme tuhé těsto. Z něj ihned tvoříme tenčí šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě. Když šišky vyplavou, vaříme ještě asi 2 minuty. Cedníkem je vyjmeme, necháme okapat, vložíme do mísy, omastíme rozpuštěným máslem a sypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        