Vánoční roláda s hořkou čokoládou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 23 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 145.2 mg
- Draslík 39.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. 
- 
                                2Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. V míse ušleháme z bílků a 50 g cukru tuhý sníh. 
- 
                                3Do další mísy dáme žloutky, zbytek cukru a vyšleháme hustou žlutou pěnu. Poté přimícháme vanilkový cukr a kakao. Nakonec do těsta pomalu a zlehka přimícháme sníh z bílků. 
- 
                                4Plech vyložíme pečícím papírem a vylijeme do něj těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Poté necháme piškot zchladnout. 
- 
                                5Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu. 
- 
                                6Do mísy nasypeme cukr, přidáme máslo a utřeme v hladký krém. Nakonec přidáme vanilkový cukr a rozpuštěnou čokoládu. 
- 
                                7Piškotovému plátu ořízneme okraje tak, aby vznikl obdélník. Celou plochu piškotu potřeme čokoládovým krémem (trochu si necháme na pomazání povrchu rolády) a piškot srolujeme a položíme na připravený tác. 
- 
                                8Nakonec povrch rolády potřeme zbytkem čokoládového krému. Před podáváním dezert pocukrujeme moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        