Velikonoční nádivka lehká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 76.6 mg
 - Draslík 66.6 mg
 - Vláknina 1259 mg
 - Vitamín A 1259 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy rozklepneme celá vejce, vlijeme mléko, osolíme, opepříme, metličkou rozšleháme, přidáme na malé kostky nakrájené vařené maso. Přimícháme prolisovaný česnek, nasekané kopřivy a petrželovou nať. Suroviny posypeme strouhankou, aby se směs zahustila. Všechno ještě jednou důkladně promícháme.
 - 
                                2
Připravenou směs přeložíme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč, který vložíme do horké trouby a dozlatova pečeme 30 minut.
 - 
                                3
Upečenou nádivku necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné větší kostky nebo čtverce. Upravíme je na mělký talíř a podáváme.