Velikonoční řezy z čokoládových sušenek
Suroviny
- 400 g Sušenky BeBe kakaové
 - 175 g Máslo čerstvé
 - 175 g Čokoláda bílá
 - 50 g Čokoláda hořká
 - 350 g Žervé
 - 100 g Cukr moučkový
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Kakao
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 plátek Želatina plátková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 133 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 75.9 mg
 - Draslík 8.3 mg
 - Vláknina 8583.3 mg
 - Vitamín A 8583.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čokoládové sušenky rozdrtíme válečkem a v míse je utřeme se změklým máslem. Směs rozetřeme a upěchujeme na plech, který jsme vyložili alobalem, a asi půl hodiny uložíme do chladu.
 - 
                                2
Želatinu necháme nabobtnat ve vodě podle návodu, bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout. V míse utřeme žloutky s cukrem a žervé a přimícháme zchladlou čokoládu. Do směsi přimícháme scezenou želatinu, dobře promícháme a necháme vychladit. Smetanu a bílek ušleháme a střídavě vmícháme do krému. Hotový krém rozetřeme na sušenkový korpus a pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny ztuhnout.
 - 
                                3
Poté řezy ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou, zaprášíme kakaem, nakrájíme a podáváme.