Velikonoční lívance s kopřivami
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 400 g Mouka pšeničná hladká
 - 600 ml Mléko plnotučné
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Majoránka
 - 5 polévková lžíce Kopřiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 160 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 199 mg
 - Draslík 208.2 mg
 - Vláknina 1490.5 mg
 - Vitamín A 1490.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 931.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek prolisujeme, kopřivy spaříme a drobně posekáme, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
V míse ušleháme v mléce žloutky, prosátou mouku s kypřícím práškem. Přimícháme sůl, majoránku, česnek, kopřivy, promícháme a nakonec „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Z těsta na vymazaném lívanečníku usmažíme z obou stran lívance, které hned po usmažení sypeme sýrem.