Velikonoční kopřivová nádivka se šunkou
Suroviny
- 60 g Anglická slanina
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 200 g Šunka dušená
 - 120 g Kopřiva
 - 250 ml Mléko plnotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Rohlíky bílé
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 2 stroužek Česnek
 - 50 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1995 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 191 g
 - Sodík 270 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 481.4 mg
 - Draslík 215.8 mg
 - Vláknina 10379 mg
 - Vitamín A 10379 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 544.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šunku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme a jemně nasekáme, rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
V míse přelijeme rohlíky mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky. Na másle osmažíme slaninu s cibulí, přimícháme šunku a orestujeme. Necháme vychladnout a přimícháme k rohlíkům. Přidáme kopřivy, petrželovou nať, česnek, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného prosátou strouhankou. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C zhruba půl hodiny.
 - 
                                3
Nádivku servírujeme teplou.