Špenátové nočky se sýrem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 150 g Strouhanka
 - 180 g Špenát listový čerstvý
 - 180 g Sýr Čedar
 - 220 g Mouka pšeničná hladká
 - 160 ml Mléko plnotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 825 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 233.9 mg
 - Draslík 380.5 mg
 - Vláknina 3897.1 mg
 - Vitamín A 3897.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 306.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a poté jemně nasekáme. Strouhanku osmažíme na másle a necháme vychladnout, petrželovou nať nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
V míse rozšleháme vejce s mlékem, přimícháme mouku, smaženou strouhanku, špenát, petrželovou nať, ochutíme solí a pepřem a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout.
 - 
                                3
Z těsta dvěma lžičkami tvarujeme nočky, vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme. Jakmile nočky vyplavou, vyjmeme a necháme okapat. Hned servírujeme posypané sýrem a polité rozpuštěným máslem.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                

