Dušená kachní prsa v česnekové marinádě
Suroviny
- 250 g Sýr Lučina - termizovaný
 - 600 g Kachní prsa
 - 400 g Karotka baby
 - 250 ml Voda pitná
 - 400 ml Voda pitná
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Bujón slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 868 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 121.8 mg
 - Draslík 675.4 mg
 - Vláknina 6074.1 mg
 - Vitamín A 6074.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse rozmícháme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olej a lžíci nasekané petrželové nati. Do marinády vložíme kachní prsa, potřeme je marinádou, pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny marinovat.
 - 
                                2
Ve 250 ml vody uvaříme slepičí bujón. Mrkev vložíme do vroucí vody, zhruba pět minut povaříme, poté mrkev slijeme a necháme okapat. V pánvi na másle zkaramelizujeme cukr, vmícháme do něj mrkev a držíme na teple.
 - 
                                3
V kastrolu osmažíme marinované maso z obou stran, přidáme část marinády, přiklopíme a dusíme zhruba půl hodiny.
 - 
                                4
Maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vlijeme vývar, zbylou marinádu a přivedeme k varu. Do omáčky zašleháme Lučinu, necháme prohřát, vmícháme zbylou posekanou petrželovou nať.
 - 
                                5
Kachní prsa servírujeme nakrájená na plátky, přidáme mrkev a přelijeme omáčkou.