Vejce s rajčaty a tuňákem
Suroviny
- 150 g Tuňák v oleji
 - 800 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 5 ks Rajčata
 - 2 ks Cibule červená
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 374.8 mg
 - Draslík 437.2 mg
 - Vláknina 6545.5 mg
 - Vitamín A 6545.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, oloupeme, necháme vychladit a nakrájíme na plátky. Rajčata a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, z tuňáka slijeme olej a nakrájíme na kousky. Salát rozebereme na listy, propláchneme a necháme okapat. V misce smícháme olivový olej, cukr, citronovou šťávu, sůl, pepř.
 - 
                                2
Dno servírovací mísy vyložíme listy salátu, poklademe plátky vajec, cibule, rajčat a kousky tuňáka. Přelijeme zálivkou a pod fólií necháme alespoň půl hodiny vychladit.