Velikonoční zajíčci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 73.6 mg
 - Draslík 172.1 mg
 - Vláknina 1302.4 mg
 - Vitamín A 1302.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 6.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozklepneme, bílky odložíme stranou, žloutky vložíme do misky, přisypeme cukr, na kostky nakrájenou Heru a vše vyšleháme do pěny. Mouku prosejeme na vál, promícháme s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, přidáme vyšlehané žloutky, rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a v lednici necháme odpočinout 60 minut.
 - 
                                2
Těsto rozbalíme, na vále posypaném moukou pomoci valečku rozválíme na velký plát, silný 1 cm. Z těsta velikonočními formičkami vykrajujeme různé tvary (nemusí to být jen zajíčci), které skládáme na plech.
 - 
                                3
Z bílku vyšleháme sníh, přidáme vymačkanou šťávu z citrónu a potřeme každý kousek pečiva. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Po vytažení z trouby necháme na plechu vychladnout.