Barevná vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 334 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 490.7 mg
 - Draslík 174.3 mg
 - Vláknina 274 mg
 - Vitamín A 274 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo - přibližně 10 minut. Vybereme je z vařící vody, propláchneme a namočíme do studené. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme, vybereme žloutky, dáme je do misky, rozdělíme na dva díly.
 - 
                                2
Do prvního dílu žloutků přidáme 100 g sýru Žervé, drobně nasekanou chilli papričku, podle chuti sůl, pepř, drobně nasekanou petrželovou nať a vše důkladně metličkou prošleháme. Druhý díl žloutků smícháme se zbylým sýrem, kečupem, osolíme, opepříme a také důkladně rozšleháme.
 - 
                                3
Připravené krémy každý zvlášť naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a naplníme půlky uvařených bílků, které naaranžujeme na vhodný podnos.