Řízky z vajec uvařených natvrdo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 289 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 306.7 mg
 - Draslík 323.7 mg
 - Vláknina 1911 mg
 - Vitamín A 1911 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce dáme do rendlíku s 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme je 10 minut. Poté je oloupeme, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy.
 - 
                                2
Rohlík nakrájíme na kostičky, odložíme do misky, zalijeme 0.5 dl vody a rozmixujeme ho na kaši. Tu dáme k pokrájeným vejcím.
 - 
                                3
Oloupanou šalotku pokrájíme nadrobno. K vejcím přidáme šalotku, 1 syrové vejce, nastrouhaný sýr, drobně pokrájený omytý kerblík, sůl a pepř. Směs vymícháme, měla by být hustá. Pokud je potřeb, přidáme 1-2 lžíce strouhanky a z vaječné směsi vytvarujeme ploché karbanátky.
 - 
                                4
Vaječné karbanátky obalíme ve strouhance (3 lžíce) a smažíme je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.