Vejce se sýrem a sušenýmí švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 534.7 mg
 - Draslík 316.6 mg
 - Vláknina 3228.8 mg
 - Vitamín A 3228.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým šlehačem na šlehačku.
 - 
                                2
10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
 - 
                                3
Ke žloutkům přidáme nadýchaný sýr Almette, čerstvě pomletý bílý pepř a čistým elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti a pomalu ke krému zašleháváme šlehačku.
 - 
                                4
Omyjeme sušené švestky bez pecek, osušíme je a rozpůlíme.
 - 
                                5
Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, sušenými švestkami a podáváme.