Jidáše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 181 mg
 - Draslík 297.8 mg
 - Vláknina 6613.3 mg
 - Vitamín A 6613.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
V míse utřeme máslo s cukrem do pěny a přimícháme žloutky. Přídáme prosátou mouku, sůl, kvásek a mléko. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které pod utěrkou necháme vykyout.
 - 
                                3
Z vykynutého těsta krájíme kousky, z nich vyválíme střední válečky, stočíme do spirály a klademe na plech. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Jidáše pečeme dorůžova.
 - 
                                4
Po upečení potřeme ještě horké jidáše medem.