Velikonoční pečivo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1477 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 82.6 mg
 - Draslík 221.5 mg
 - Vláknina 10067.5 mg
 - Vitamín A 10067.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí a cukr rozmícháme ve vlažném mléce, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme mouku, máslo, sůl a vypracujeme těsto. Přikryté necháme kynout asi 1 hodinu.
 - 
                                2
Těsto rozdělíme na 12 kusů a vytvoříme bochánky. Do středu každého bochánku vyhloubíme důlek o průměru 3 cm a necháme je kynout asi 10 minut.
 - 
                                3
Potom pečivo urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, semínky nebo mořskou solí.
 - 
                                4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut dozlatova.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
